Kris Peeters
Photo News Kris Peeters

Kris Peeters woont opnieuw in Puurs

In 2017 trok Kris Peeters (CD&V) naar Antwerpen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Maar daar woont hij niet langer. De politicus is begin oktober weer verhuisd naar Puurs, zo meldt Knack.

Peeters wilde zich in Antwerpen meten met Bart De Wever (N-VA) en verhuisde vervolgens samen met zijn echtgenote van Puurs naar de ‘koekenstad’. De inzet was ’t Schoon Verdiep.

De verhuis veroorzaakte destijds heel wat ophef. “Passanten”, noemde De Wever hen. “Peeters huurt hier iets. Dat doet hij alleen maar om te kunnen deelnemen aan de gemeenteverkiezingen met als enige bedoeling om mij te koeioneren. Dat appartement in Antwerpen is zijn buitenverblijf. Niet zijn thuis”, meende de voorzitter van N-VA toen.

Maar CD&V kon in Antwerpen bij de gemeenteraadsverkiezingen uiteindelijk geen potten breken, en maakt geen deel uit van de huidige coalitie. Sinds kort zetelt Peeters in het Europees Parlement.

“Ik heb in Antwerpen geen mandaat meer dat mij verplicht er te wonen. Maar ik ben vooral om familiale redenen teruggekeerd naar Puurs,” verklaart Peeters aan Knack.

157 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • stefan leysen

    Dit is de man die er mee voor gezorgd heeft dat de CD&V op apegapen ligt en het ergste is dat ze die dan nog een mooie uitgang naar Europa gegeven hebben. Welke partijstrateeg haalt het in zijn hoofd om oppositie te voeren vanuit de regering waar ze mee aan de teugels zitten? En nu maar proberen om er terug bovenop te geraken met nietszeggende voorzitterskandidaten die eerst bij hun partij in de leer geweest zijn om te weten hoe ze rond de pot te draaien.

  • Jan Van Looveren

    Heeft die ooit wel weg geweest uit Puurs, nu zit hij in Europa en is monddood gemaakt maar zijn salaris loopt wel door en daar gaat het om.

Lees meer