Krokodil op Gentse brug is levensgevaarlijk, maar niemand weet hoe hij er komt

Een graffitikunstenaar is al meer dan een jaar bezig aan een steeds langer wordende krokodil op een brug in Gent. De grootste vraag is eigenlijk niet eens wie erachter zit, maar vooral: hoe is hij daar geraakt?

De brug aan de Assels, over de Gentse Ringvaart, is hoog: twintig meter. Er rijdt een trein over met een bovenleiding die onder een constante spanning van drieduizend volt staat. De ronding van de brug heeft geen rand waar je op kan staan. Wie op deze brug klautert, moet goed weten dat het levensgevaarlijk is.

Toch staat helemaal bovenaan de spoorwegbrug al sinds vorig jaar in zwarte graffiti een tekening van een krokodil. Het afgelopen jaar is hij alleen maar langer geworden en staat de zin "Do not look at me" erbij. 

Het was de bedoeling van Infrabel om vorig jaar al de graffiti te laten verwijderen, maar dat is nog niet steeds niet gebeurd. De reden daarvoor lijkt dat het personeel van de infrastructuurbeheerder zelf de brug niet op wil. "Dit is een zeer moeilijk bereikbare plek", zegt Tine Verheyden van Infrabel aan Het Nieuwsblad. "We begrijpen niet goed hoe die persoon op de brug is geklauterd. Onze veiligheidsdiensten komen geregeld ter plekke om de omgeving te controleren."

2
bdc
2
bdc

Voorlopig mag de graffiti gewoon blijven staan. "Gezien de kostprijs [om de graffiti te laten weghalen] en aangezien het niet om een racistische of aanstootgevende boodschap gaat, is de verwijdering voor ons geen prioriteit", klinkt het nu bij Infrabel.

"Deze plek is te gevaarlijk. Wie hier valt, schiet er het leven bij in", vond Infrabel vorig jaar al. "Er is niet alleen de hoogte en het water, maar ook nog de bovenleiding met 3.000 volt op. Dat overleef je niet als je die raakt."

'Er is niet alleen de hoogte en het water, maar ook nog de bovenleiding met 3.000 volt op. Dat overleef je niet als je die raakt'

Infrabel
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees meer