Le blason du cercle Reuzegom
rr Le blason du cercle Reuzegom

KU Leuven maakt schorsing Reuzegom-student ongedaan op voorwaarde dat hij “pedagogische taak” uitvoert

Universiteit KU Leuven gaat de schorsing een Reuzegom-student ongedaan maken, op voorwaarde dat hij een ‘pedagogische taak’ uitvoert, dat bevestigt zijn advocaat aan VTM NIEUWS. De student werd geschorst nadat hij had deelgenomen aan de doop van Reuzegom waarbij een dode viel.

De KU Leuven had de student die de dodelijke doop van studentenclub Reuzegom overleefde geschorst tot het einde van het academiejaar. De student lag na de doop zélf een tijd in het ziekenhuis. Vicerector Chantal Van Audenhove motiveerde de beslissing om deze student te schorsen door te wijzen op het feit dat hij tijdens de tuchtprocedure geen afstand nam van het bewuste doopritueel. 

Zijn advocaat Tom Peeters bevestigt dat de KU Leuven overweegt om de sanctie op te heffen, als de student een ‘pedagogische taak’ uitvoert. Dat kan bijvoorbeeld vrijwilligerswerk zijn.

Het is nu aan de jongeman om zelf met voorstellen te komen. Als de universiteit die aanvaardt, dan wordt de schorsing ongedaan gemaakt. “Hij moet tegen woensdag een voorstel doen. De KU Leuven zal op 23 april beslissen of ze ermee akkoord gaat. Het aantal uren is niet gespecificeerd, maar wij gaan uit van 30 uur. De taak moet tegen eind 2019 uitgevoerd zijn. We gaan akkoord met deze beslissing, want dit is een verantwoorde manier om een streep te trekken onder dit dossier”, aldus Peeters. 

Bekijk ook:

16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • NADINE VANDEPOEL

    Voor geld danst de beer ... om dat te weten moet je geen universiteit gedaan hebben. De “leiders” van zo’n studentenbeweging zijn bijna altijd “fils a papa” zoontjes van vaders met geld of macht, geen wonder dat er zo vlot over gegaan wordt. Afschaffen die “onderdanigheidsspelletjes”.

  • Chaer Latang

    @Danny Govaerts : duidelijk niet op de hoogte van wat hier gebeurd, slachtoffer van zijn eigen doop , een doop die hij blijft verdedigen. Dat laatste nam men hem byzonder kwalijk. In mijn ogen verdient hij géén kans, en al zeker geen tweede. Feesten, zuipen, uitgaan en het varken uithangen horen niet bij een diploma halen en iets maken van het leven. Zeker niet als er een paar doden moeten vallen.

Lees meer