Kurt Van Eeghem moet verkiezingsspotjes voor sp.a terugtrekken

De VRT fluit haar radiopresentator Kurt Van Eeghem terug nadat hij enkele verkiezingsspotjes voor zijn echtgenoot Tom De Bock, sp.a-kandidaat bij de verkiezingen, had ingesproken. Volgens de VRT heeft Van Eeghem daarmee de deontologische regels overtreden, zo schrijft De Standaard.

N-VA-kamerlid Siegfried Bracke bekloeg zich er vanmiddag op Twitter over dat een VRT-presentator een spotje had ingelezen van een politieke partij: "VRT-presentatoren die spotjes inlezen van politieke partijen, het mag niet, tenzij het voor de juiste partij is...", zo klonk het. Bracke doelde met zijn tweet op Tom De Boeck, schepen voor sp.a in Hoboken en kandidaat op de Antwerpse Kamerlijst voor die partij.

De Boeck plaatste deze week een filmpje op YouTube waarin hij de afschaffing van de index door de N-VA op de korrel neemt. Dat spotje is ingelezen door Kurt Van Eeghem, de partner van De Boeck. Ook vandaag kwam nog een tweede campagnefilmpje online.

"Kan niet", zegt de VRT nu. "We gaan aan Kurt vragen om de spotjes te vewijderen. Volgens onze regels kan dit niet." Op dit moment staan beide spotjes nog online:

Lees meer