5
BELGA

Laatste eerbetoon voor overleden brandweermannen

Familie, vrienden, collega's en politici brachten in Luik een laatste eerbetoon aan Yves Peeters en Christian Dejardin, de twee duikers van de Luikse brandweer die afgelopen vrijdag omkwamen bij een poging om een zwaan te redden op de Ourthe in Tilff. Er werden ruim 1.000 mensen verwacht.

Luitenant-kolonel Luc Schevenels nam als eerste het woord om "de professionele en menselijke kwaliteiten" te prijzen van de brandweermannen. Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet decoreerde ze postuum met een ereteken voor de arbeid eerste klasse voor moed en toewijding. Er was ook een vertegenwoordiger van koning Filip aanwezig.

Na een korte religieuze plechtigheid namen ook de naasten van Peeters en Dejardin het woord. Ze hadden het onder meer over de diepe vriendschap tussen de twee mannen. De zeer geëmotioneerde collega die op de plek van het ongeval was, vroeg vergeving omdat hij er niet in geslaagd was hen te redden. Hij kreeg een lang applaus van het publiek.

Om het mogelijk te maken dat de collega's van de Luikse brandweer de begrafenis konden bijwonen, verzorgden collega's van andere steden de permanentie in Luik.

5
BELGA
5
BELGA
5
BELGA
5
BELGA

Lees meer