Archiefbeeld.
PHOTO_NEWS Archiefbeeld.

Lege valies op tram stuurt Brusselse spits in de war

Het verdachte pakket dat vanavond was aangetroffen op een tram van de MIVB in Ganshoren, bleek een lege reiskoffer. Dat meldt de lokale politie Brussel West. De omgeving is sinds 19 uur vrijgegeven, maar het incident veroorzaakte veel verkeershinder.

De reiskoffer was rond 16.50 uur opgemerkt door pendelaars op een tram van lijn 19 die van Simonis naar het Kardinaal Mercierplein in Jette reed. De pendelaars verwittigden de tramchauffeur, die op zijn beurt de MIVB-dispatching en de hulpdiensten verwittigde. De tram reed verder tot aan de Pantheonlaan, ter hoogte van het Sacre Coeur-college, en werd daar ontruimd.

Veiligheidszone
"We hebben daarop een veiligheidszone ingesteld en de Keizer Karellaan en de Leopold II-tunnel gedeeltelijk afgesloten", zegt commissaris Johan Berckmans, woordvoerder van de politie Brussel West. "De federale politie kwam ter plaatse met een explosievenhond maar die vond niets verdachts. Desondanks hebben we het zekere voor het onzekere genomen en de ontmijningsdienst van het leger laten komen. Die hebben met een camera in de koffer gekeken en die bleek leeg."

Rond 19 uur werd de omgeving dan ook vrijgegeven en kon het verkeer weer normaal door. Een en ander had intussen voor flink wat verkeershinder gezorgd in de omgeving.

Moeilijke avondspits
Op de Ring rond Brussel, ter hoogte van Jette, was bovendien een ongeval gebeurd omstreeks 16.50 uur. Eén voertuig moest getakeld worden. Dat veroorzaakte problemen in de avondspits, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Het was er bijna twee uur aanschuiven. Op de buitenring stond een file vanaf Sint-Stevens-Woluwe en op de binnenring een kijkfile vanaf Anderlecht.

Lees meer