2 Artsen Godelieve Thienpont, Frank De Greef en Joris Van Hove luisteren naar het arrest.
Photo News Artsen Godelieve Thienpont, Frank De Greef en Joris Van Hove luisteren naar het arrest.

Exclusief voor abonnees

Letterlijk: zo motiveerde de assisenjury euthanasieproces haar beslissing

Het assisenhof van Oost-Vlaanderen heeft afgelopen nacht de drie artsen vrijgesproken die terecht stonden wegens strafbare euthanasie op Tine Nys. Voor de uitvoerende arts Joris Van Hove speelde het voordeel van de twijfel, van huisarts Frank De Greef oordeelde de jury dat hij onwetend was en in het geval van Godelieve Thienpont stelden de gezworenen dat ze geen enkele fout beging. Dit is de letterlijke tekst van het arrest.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Gezien de verklaring van de twaalf gezworenen op de vragen hen door de voorzitter van het hof gesteld. Waaruit volgt dat de beschuldigden Joris Van Hove, Frank De Greef, Godelieve Thienpont niet schuldig zijn aan te Sint-Niklaas op 27 april 2010, opzettelijk met het oogmerk om te doden een doodslag gepleegd te hebben op de persoon van Tine Nys, door middel van stoffen die min of meer snel de dood kunnen teweegbrengen, op welke wijze die stoffen ook aangewend of toegediend zijn.

De voornaamste redenen die geleid hebben tot de beslissing van de gezworenen zijn de volgende.

Wat betreft Joris Van Hove

Je hebt 23% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Paul Vandekerckhove

    Maanden aan een stuk probeert men je te breken , dan moet je dure advocaten inhuren, en het tegen OM en tegenpartijen op nemen .... dat zal ook nu ze vrij zijn nog lang in de kleren zitten.

  • Yannic Labens

    Ik begrijp dat euthanasieproces niet Die vrouw wilde niet langer leven, dat lijkt me duidelijk (op basis van wat ik lees en hoor, ik kende ze uiteraard niet persoonlijk), dus mag ze toch kiezen om geassisteerd te sterven? De familie was betrokken bij het proces en is pas achteraf beginnen moeilijk doen... Door wie worden zij beïnvloed vraag ik mij dan af Een extreme stroming binnen de kerk? Gelukkig zijn de 3 beklaagden vrijgesproken. Recht op waardig sterven!

Lees meer