Robby Dierickx

Lichte hinder op het spoor door treinbotsing in Brussel

Drie treinen die in de vooravond vanuit het station van Schaarbeek zouden vertrekken of langs daar zouden rijden zijn afgeschaft, waarschuwt Nathalie Pierard, woordvoerster van de NMBS. Eerder vandaag botste bij het vormingsstation van Schaarbeek een lege reizigerstrein op een vrachtwagen. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.

De treinen van de verbinding van Schaarbeek naar Moeskroen (17.52 uur) en de trein van Brussel-Noord naar Moeskroen (17.12 uur) zijn afgeschaft. Ook de trein naar Liedekerke (17.32 uur) rijdt vandaag hoogstwaarschijnlijk niet. Enkele piekuurtreinen naar Gent, Doornik en Bergen zouden een vertraging van 10 tot 15 minuten kunnen oplopen door de beperkingen in de sporenbundel van Schaarbeek, zegt Frédéric Petit van infrastructuurbeheerder Infrabel.

Meerdere sporen rondom het station van Schaarbeek kunnen nog steeds niet worden gebruikt door een probleem met de bovenleiding. Dat kan zorgen voor wat vertraging bij treinen die door het station van Schaarbeek passeren. Volgens Petit zou de toestand morgen in de voormiddag opnieuw normaal moeten zijn.

De aanrijding gebeurde omstreeks 11.45 uur. De lege reizigerstrein verliet het vormingsstation in de Brusselse gemeente en botste op een vrachtwagen van een externe firma die stilstond op een overweg.

"Door de botsing belandde de voorste wielas van de trein naast de sporen, maar tot een volledige ontsporing kwam het niet", zegt Petit. De vrachtwagen werd een aantal meters meegesleurd en vatte vuur. De machinist, de trucker en een treinbegeleider raakten lichtgewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. Er is een intern onderzoek gestart.

Lees meer