PHOTO_NEWS

Liefkenshoektunnel vanaf 6 uur vrij richting Gent

De hulpdiensten hopen de Liefkenshoektunnel in de richting van Gent voor de ochtendspits van 6 uur weer vrij te geven. Richting Antwerpen blijft één rijstrook versperd. Dat deelt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vandaag mee. Na een ernstig arbeidsongeval werd de tunnel gisterenavond volledig afgesloten.

Een kraan raakte bij werken aan de inrit van de tunnel op de Linkerscheldeoever een hoogspanningskabel. Door het ongeval raakten de hoogspanningskabel en het wegdek zwaar beschadigd. Eén arbeider raakte gewond, maar hij mocht intussen het ziekenhuis verlaten.

Volgens AWV in een persbericht zorgde netbeheerder Elia gedurende de nacht voor de aarding van de hoogspanningskabel. Daarna konden de takelwerkzaamheden beginnen. De kabel en de kraan moesten voorzichtig uit elkaar gehaald worden. Ook moest een zware seinbrug die aan de kraan hing met behulp van extra kranen naar beneden gehaald worden.

Hoewel de rijrichting naar Gent volledig vrij zou zijn om 6 uur, blijft één rijstrook in de andere rijrichting versperd vanwege de herstelwerkzaamheden. Volgens AWV kon daarmee pas na het takelen begonnen worden. Vanaf 5 uur begon een aannemer signalisatie te plaatsen, zodat de herstellingswerkzaamheden om 7 uur kunnen starten.

Deze avond na de avondspits trekt Elia vanaf 20 uur een nieuwe hoogspanningskabel. De Liefkenshoektunnel wordt daarom om 20 uur opnieuw volledig afgesloten in beide richtingen. Morgenochtend zou de rijweg definitief moeten vrijgegeven worden.

Lees meer