9
Oriane Lecluyse

Exclusief voor abonnees

Liefst 4.000 scholieren spijbelen mee voor het klimaat, zoveel volk hadden Anuna en Kyra niet verwacht: “Ik ben zo fucking blij”

Acht dagen geleden beslisten Anuna De Wever (17) en Kyra Gantois (19) om voortaan elke donderdag te spijbelen, om in Brussel te protesteren en aandacht te vragen voor het klimaat. Gisteren was dag één van hun actie en daagden er – hou u vast – 4.000 scholieren op. «Ik ben zo fucking blij!»

«Waar is Anuna? Waar is Kyra? Zij zijn de enigen die dit kunnen stoppen. Mensen, echt: we moeten stoppen. Dit is veel te gevaarlijk.» Maar hoe hard Rik Joossens ook probeerde, de enorme slang die door Brussel kronkelde, was niet af te stoppen. Rik is een klasgenoot van Anuna De Wever (17) op het Atheneum van Mortsel. Zij besloot, 

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

91 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • eric debanne

    Gewoon profiteren van een dag verlof ! Niet meer dan dat helaas ... Zouden beter hun lessen verder volgen Dit slaat nergens op Dit een zelfs geen druppel water in de zee wereldwijd !

  • Marco Maerten

    Anuna,steek uw energie zeker niet aan deze zure reacties hieronder (ontwetendheid is blijkbaar een deugd ),maar haal uw energie uit de positieve reacties.En aan de critici hieronder 'spijbelen' om de 'volwassen' mensen zoals als jullie een spiegel voor te houden is naar mijn menig terrecht.Trouwens,die dag was wellicht LEERZAMER dan een dag op school.

Lees meer