BELGA

Lieten wil Vlaanderen laten meedenken met 'Internet der Dingen'

De Vlaamse regering wil dat het digitale onderzoekscentrum iMinds de drijvende kracht wordt achter de evolutie van het "Internet der Dingen" in Vlaanderen. Die evolutie biedt volgens minister van Innovatie Ingrid Lieten een pak mogelijkheden voor het Vlaamse bedrijfsleven.

Steeds meer objecten staan in verbinding met het internet. Er wordt al eens gesproken van het "Internet of Things" of het "Internet der Dingen". Het gaat dan bijvoorbeeld om verwarmingsinstallaties die je vanop afstand kan regelen, koelkasten die een mailtje sturen wanneer een product vervallen is of afvalcontainersensoren die automatisch aangeven wanneer ze vol zijn en kunnen opgepikt worden.

Dat soort vernieuwende systemen biedt voor bedrijven mogelijkheden. "We hebben in Vlaanderen veel vooruitstrevende bedrijven in dit domein die in samenwerking met het onderzoekscentrum iMinds een voortrekkersrol kunnen spelen", zegt Lieten. Zij ziet onder meer toepassingsmogelijkheden in de technologische (maak)industrie en in klassieke sectoren zoals landbouw.Lees meer