2 Vliegtuigen van Ryanair geparkeerd op het tarmac van Brussels South Charleroi Airport.
REUTERS Vliegtuigen van Ryanair geparkeerd op het tarmac van Brussels South Charleroi Airport.

Luchthaven Charleroi hervat commerciële vluchten vanaf 15 juni

Brussels South Charleroi Airport hervat de commerciële vluchten vanaf 15 juni, na een sluiting van bijna drie maanden. Dat meldt de luchthaven woensdag. De heropstart gaat wel gepaard met strenge veiligheidsvoorschriften.

“In overeenstemming met de gezondheidsaanbevelingen en volgens nieuwe vliegadviezen van de luchtvaartmaatschappijen werden een aantal maatregelen ingevoerd om de veiligheid van het personeel en de gebruikers van de luchthaven te garanderen”, klinkt het in een mededeling.

Screeningtent

Om toegang te krijgen tot het gebouw, moeten passagiers concreet eerst door een verplichte screeningtent waar het Rode Kruis zal controleren op koorts of andere symptomen van corona. Daarnaast zullen passagiers overal in de luchthaven een mondmasker moeten dragen, zoals werd verplicht door de Nationale Veiligheidsraad. 

Verder raadt de luchthaven passagiers aan om online tickets te boeken en andere diensten zoals parking, stoelkeuze of extra ruimbagage te regelen, zodat het contact met het personeel zoveel mogelijk beperkt wordt. Ook de check-in gebeurt beter online, al laten sommige luchtvaartmaatschappijen nog toe om ter plaatse in te checken. 

Afstand

Passagiers mogen begeleid of opgehaald worden door iemand die geen vliegticket heeft, maar ook die begeleiders moeten de nodige hygiënemaatregelen naleven. Het blijft ook mogelijk om iemand naar de luchthaven te brengen of op te halen met de wagen, al is parking P3 voorlopig nog niet open.

Aan de gate zullen vloermarkeringen de sociale afstand moeten waarborgen, al wordt passagiers ook gevraagd zich niet meteen naar hun gate te haasten van zodra die opengaat, maar rustig af te wachten zodat er zeker voldoende afstand gehouden kan worden. Aan boord gelden de hygiënemaatregelen van de luchtvaartmaatschappijen zelf. 

Op 25 maart besloot de luchthaven de deuren te sluiten, nadat het aantal passagiers met 90 procent was gedaald naar aanleiding van de uitbraak van de coronapandemie. 

Lees ook: België praat met buurlanden over ‘reisbubbel’, maar ook deze grenzen gaan wellicht open (+)

2
BELGA

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Myriam Rosez

    Dan hebt ge nog na 3 maand je voucher nog niet terug, en dan prijzen!! ze gingen toch niet opslaan ge ziet het. Ik zoek altijd de goedkoopste vlucht, dus dan wil Ik ook een vlucht terug gelijk aan mijne voucher te hebben het is niet fair.

  • RONNY CLAEYS

    En dan kom je ter plaatse , eindelijk vakantie ....!!! Het gastland legt quarantaine op echter......Ik wacht nog even toch ... Eerst alles goed bekijken !!!!

Lees meer