Omdat Belgocontrol in het leven is geroepen door de Belgische staat, moet de officiële benaming in een wet gegoten worden.
BELGA Omdat Belgocontrol in het leven is geroepen door de Belgische staat, moet de officiële benaming in een wet gegoten worden.

Luchtverkeersleider Belgocontrol wordt 'Skeyes’

Belgocontrol verandert van naam en wordt 'Skeyes'. Dat meldt de Franstalige krant La Dernière Heure op haar website en werd vanavond bevestigd door het overheidsbedrijf.

Belgocontrol is een autonoom overheidsbedrijf, dat verantwoordelijk is voor de veiligheid en begeleiding van het luchtverkeer in ons land, en dat dit jaar zijn twintigste verjaardag viert. 

 “Skeyes slaat natuurlijk op het luchtruim en de ogen van de luchtverkeersleiders die daarop gericht zijn. Maar het staat ook voor de blik die het bedrijf op de mensen richt: de passagiers, de klanten, de stakeholders”, klinkt het. De baseline bij de naam luidt “Nice to guide you”. Ook daarin zit de dubbele verwijzing naar de opdracht om het luchtverkeer in goede banen te leiden en het aspect ontmoeting.

Voor Johan Decuyper, CEO van Belgocontrol, is de nieuwe identiteit “slechts een volgende maar belangrijke stap in de geschiedenis van het bedrijf”. “We staan pas aan de start van de uitdagingen voor de toekomst: we moeten zien stand te houden in de internationale concurrentiële omgeving van de luchtverkeersleiding.”

In 1998 vervelde de Regie der Luchtwegen in het autonoom overheidsbedrijf Belgocontrol. Het bedrijf is in volle eigendom van de federale overheid, maar werkt zelfstandig. De luchtverkeersleiders beheerden de voorbije 20 jaar zowat 20 miljoen vluchten. Tegen eind volgend jaar zal Belgocontrol ongeveer 900 mensen tewerkstellen. 

Omdat Belgocontrol in het leven is geroepen door de Belgische staat, moet de officiële benaming in een wet gegoten worden. Hetzelfde probleem deed zich voor bij Belgacom, dat zich omvormde tot Proximus, zonder daarvoor te wachten op officieel groen licht, schrijft La Dernière Heure.

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • roland peeters

    En de senaat wordt " blind eyes",zelfs om de onbenulligste zaken worden hier miljoenen uitgegeven.

  • Jan Van Rompaey

    Waarom ??? Om het geld buiten te smijten ?

Lees meer