photo_news

Maatregel die bedrijfswagen laat inruilen voor cash niet klaar voor 1 januari

De maatregel waarbij werknemers hun bedrijfswagen kunnen inruilen voor een som geld zal niet klaar zijn tegen 1 januari 2018. Dat heeft een regeringsbron gezegd aan Le Soir.

De maatregelen uit het zomerakkoord zorgen voor veel werk op de plank van de federale regering. Grootste slachtoffer van de overdaad aan dossiers dreigt het mobiliteitsbudget te worden, met onder meer de 'cash for car'-maatregel. Die maatregel werd aangekondigd voor 1 januari 2018, maar dreigt voor onbepaalde tijd te worden uitgesteld, weet de krant. 

Bij Van Overtveldt klinkt het dat de besprekingen de volgende weken verder lopen en dat het doel is om alsnog de besprekingen in de ministerraad voor het jaareinde af te ronden.

Eerder heeft de Raad van State ernstige vraagtekens geplaatst bij het principe van 'cash for car'.

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronny Biesen

    Als men mij het geld geeft waar ik recht op heb mogen ze mijn bedrijfswagen hebben. Vele hier weten nog niet eens hoe het systeem werkt. Dus laat die commentaren van dikke dure luxe bakken maar. De enige opslag die ik kon krijgen was een bedrijfswagen of niks. Een s zien wat jullie doen als je die keuze krijgt. En geef ik mijn wagen af voor de regel van dze regering? Neen, want mijn opslag is meer waard dan dat ik nu van hun zal krijgen.

  • Chris Drulle

    jo vandenberghe , ik geef u gelijk. We moeten op alles besparen en langer werken omdat er geen geld genoeg is,maar voor luxe-wagens is er wel geld. Stop de waanzin en schaf het fiscaal voordeel af . Bedrijfswagens ja , fiscaal voordeel nee.

Lees meer