BELGA

Maggie De Block haalt 73.546 voorkeurstemmen

Open Vld'ers Maggie De Block (federaal) en Gwendolyn Rutten (Vlaams) zijn voorlopig de stemmenkampioenen in Vlaams-Brabant. Vooral Maggie De Block haalt een indrukwekkend persoonlijk resultaat. Ze zit voorlopig aan 73.546 voorkeursstemmen. Dat is een pak meer dan CD&V-lijsttrekker en minister Koen Geens (ruim 21.000) en Theo Francken (N-VA, meer dan 20.000).

Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten is de populairste Vlaams-Brabantse kandidaat voor het Vlaams Parlement met voorlopig ruim 26.000 voorkeurstemmen. Zij wordt op de hielen gezeten door N-VA-lijsttrekker Ben Weyts met ruim 3.000 stemmen minder en sp.a-voorzitter Bruno Tobback die wel reeds op 9.000 stemmen van zijn liberale collega volgt.

"No-nonsenspolitiek"
"De werkwijze van de tandem Maggie-Gwendolyn, die samen met de ganse ploeg van kandidaten Open Vld in Vlaams-Brabant een gigantische score bezorgd heeft, mag als voorbeeld dienen voor de hele partij", aldus Rik Daems. Met bijna de meeste stemmen geteld, haalt Open Vld in deze provincie voor het Vlaams parlement 19,06 (+3,4 procent) en voor de Kamer 23,86 procent (+9,35 procent), telkens de tweede beste score.

Rik Daems schrijft de sterke vooruitgang van de partij in Vlaams-Brabant toe aan de combinatie van "no-nonsenspolitiek die Maggie De Block de afgelopen jaren voerde en simpelweg deed wat moest gedaan worden" en de rechtlijnigheid en "parlez franc" van partijvoorzitster Gwendolyn Rutten. "Het zijn beiden sterke madammen die een boodschap gebracht hebben die bijzonder goed aanslaat", aldus Daems.

Lees meer