RTBF

Magnette rekent af met De Wever: “N-VA is gevaarlijke partij voor België”

PS-voorzitter Paul Magnette rekent af met Bart De Wever en de N-VA. “Het is een gevaarlijke partij voor België en de sociale zekerheid”, aldus Magnette op de RTBF. Volgens de vorige informateur wou De Wever hem niet opvolgen. “Hij durft niet toegeven dat hij niet in een regering wil stappen, omdat hij geïsoleerd is.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Drie dagen nadat hij zijn informateursopdracht teruggaf, rekende PS-voorzitter Paul Magnette af met Bart De Wever en de N-VA. “De N-VA is niet veranderd. Dat er geen regering meer is, is omdat de N-VA haar liet vallen. Het is een gevaarlijke partij voor het federale België en voor de sociale zekerheid. Het is een partij die het bestaan van Brussel volledig negeert. In hun confederale ideeën, is er enkel Wallonië en Vlaanderen en verdwijnt Brussel volledig. De PS zal dat nooit laten gebeuren”, zei Magnette op de RTBF.

Behalve met de N-VA had Magnette duidelijk nog een persoonlijke rekening te vereffenen met Bart De Wever. "We weten dat mijnheer De Wever, wanneer hij geen argumenten meer heeft, vervalt in beledigingen. Dat is zijn klassieke werkwijze. Hij heeft er àlles aan gedaan om niet benoemd te worden tot informateur. Hij weigert verantwoordelijkheid te nemen. Hij is een man die niet kan kiezen, geen knopen kan doorhakken, niemand rond zich kan verenigen. Hij durft niet toe te geven dat hij niet in een regering wil stappen omdat hij geïsoleerd is en niet de harde rechtse politiek kan voeren zoals hij dat wil.”

501 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luc Grootjans

    Paul Magnette heeft groot gelijk hierin dat hij de nva liever kwijt is dan rijk om mee te regeren, ik zou hetzelfde gedaan hebben mocht ik in Paul Magnette zijn schoenen gestaan hebben en ik ben totaal geen PS-er of SP.A-er maar een PVDA-er daar kom ik eerlijk voor uit, en of ze nu tegen of voor mij zijn maakt me niet uit.

  • Frans André Claerboudt

    Nogal pretentie om als partij die in elk recentelijk corruptieschandaal betrokken was door verrijking van de allerarmsten door zijn mandatarissen zo'n toon aan te slaan m.b.t. sociaal beleid. En hetgeen van die schandalen ooit de media haalde zal ook wel een klein topje van de grote ijsberg zijn. Die denkt dat de Vlaamse bomen om te plukken om Waals wanbeleid te betalen reiken tot in de hemel! Nog een grotere seut dan zijn voorganger.

Lees meer