De bewuste villa Nottebohm staat op privé-domein. Amateur-fotografen dringen geregeld binnen.
Dirk Van Gorp De bewuste villa Nottebohm staat op privé-domein. Amateur-fotografen dringen geregeld binnen.

Man (69) krijgt opschorting voor vernielen drone van drie jonge indringers

De Antwerpse strafrechter heeft een 69-jarige opzichter van villadomein Nottebohm in Brecht een opschorting van straf gegeven voor het verwonden van drie jonge indringers en het vernielen van hun drone en camera.

Constant E. had op 22 februari 2015 drie jongeren betrapt die met een drone en een GoPro-camera beelden aan het maken waren van Villa Nottebohm. Het vervallen gebouw was een tijd populair, nadat bekend raakte dat de Amerikaanse auteur Ransom Riggs er zijn inspiratie haalde voor het kindertehuis in zijn boek 'Miss Peregrine's home for peculiar children'. Regisseur Tim Burton wilde het boek er graag verfilmen, maar daarvoor was het gebouw in een te slechte staat. Dat nam echter niet weg dat het privaat domein overspoeld werd door indringers.

Constant E. had de drie jongeren aangemaand om te stoppen met filmen en weg te gaan. Toen ze daar niet snel genoeg gevolg aan gaven, had hij herhaaldelijk op de drone gestampt en daarbij ook een jongen verwond aan de handen.

Toen een meisje een foto van zijn nummerplaat wilde maken, was hij met zijn wagen op haar af gereden en had hij haar bij de sjaal gegrepen, waardoor ze een veertigtal meter werd meegesleurd. Hij had ook nog een houten paal uit de grond getrokken, maar werd dan teruggefloten door zijn vrouw.

De rechtbank vond zijn gedrag ontoelaatbaar, maar hield wel rekening met zijn spijtbetuigingen en blanco strafblad. Hij kreeg een opschorting van straf en moet de schade van de drie jongeren vergoeden. Die werd begroot op ruim 2.300 euro in totaal.

2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Rudi De Winter

    Een katapult en stalen knikkertjes zijn heel handig als "luchtdoelgeschut" tegen ongewenste drones...

  • Geert Heylen

    Ik haal ze ook uit de lucht,als ze m'n privacy schenden!!!