Beeld ter illustratie.
THINKSTOCK Beeld ter illustratie.

Man gewond bij gewelddadige carjacking in Antwerpen

Een 43-jarige man uit Lier is gisterenavond gewond geraakt bij een gewelddadige carjacking. Hij werd met een list uit zijn wagen gelokt, waarna drie mannen er met zijn auto vandoor gingen. Het slachtoffer werd bijna omver gereden door zijn eigen wagen, meldt de lokale politie van Antwerpen.

De feiten speelden zich rond 18.20 uur af in de Ten Eeckhovelei in Antwerpen. Twee jonge kerels die langs de kant van de weg stonden, deden teken dat hij moest stoppen. Ze zeiden dat ze hulp zochten voor hun vriend die even verderop gewond op de grond lag.

Toen de bestuurder mee ging kijken, sprong een derde jongeman uit de bosjes. Het slachtoffer werd herhaaldelijk gestampt en bedreigd met een vuurwapen. De daders stalen de portefeuille, gsm en autosleutels uit zijn zakken.

Ze stapten in zijn wagen, maar het slachtoffer ging er voor staan om te verhinderen dat ze zouden wegrijden. De daders aarzelden eerst, maar gaven dan gas. Het slachtoffer moest opzij springen om niet aangereden te worden.

Hij stapte een nabijgelegen café binnen om hulp te vragen. De man had verwondingen aan zijn gezicht en benen opgelopen, maar moest niet naar het ziekenhuis. De carjackers blijven op te sporen.

Lees meer