thinkstock

Man maakt grote sier in seksclub met gestolen bankkaart: twee jaar cel

Een 40-jarige man uit Hasselt is door de Hasseltse correctionele rechtbank tot 24 maanden effectieve celstraf veroordeeld omdat hij met een gestolen bankkaart allerlei aankopen deed. Zo maakte hij onder meer grote sier in een seksclub.

In september vorig jaar pleegde hij twee diefstallen met braak in voertuigen, waaronder de handtas met portefeuille van een 32-jarige verpleegster. Vijfmaal misbruikte hij haar bankkaart op 20 september 2016. Hij deed aankopen voor een totaalbedrag van 1.846 euro. Zo gebruikte hij de kaart ook in een seksclub in Hasselt. Nog vijf geldafhalingen met twee andere kredietkaarten in bankinstellingen mislukten. Een dag later probeerde hij de kaart opnieuw te gebruiken in een nachtwinkel en een tankstation.

De man was niet aan zijn proefstuk toe. De rechtbank veroordeelde hem einde oktober 2015 tot 24 maanden voorwaardelijke celstraf en een geldboete van 6.000 euro met uitstel wegens inbreuken op de drugswet. Er werd voor hem een werkstraf gevraagd, maar dat vond de rechter als bestraffing onvoldoende. Volgens de strafrechter heeft de man een totaal gebrek aan normbesef. De gedupeerde vrouw kreeg 1 euro provisionele schadevergoeding en 180 euro rechtsplegingsvergoeding toegewezen.

Lees meer