2 In de uiteindelijke versie van de speldoos draagt Manneken Pis een blauw zwembroekje.
RV In de uiteindelijke versie van de speldoos draagt Manneken Pis een blauw zwembroekje.

Manneken Pis moet van de Amerikanen een broekje aan op de doos van de Brusselse Monopoly

Dat Monopoly met een versie komt voor de stad Brussel, was al bekend. Maar op de doos zal Manneken Pis niet al zijn glorie afgebeeld worden, schrijft nieuwssite Bruzz. Hij krijgt een zwembroekje aangemeten, omdat de Verenigde Staten geen naakt op de doos willen. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In het spel is de Nieuwstraat niet meer de duurste straat van Brussel. Je moet er voortaan het meeste neertellen voor het Koninklijk Paleis. En de Marollen worden de goedkoopste buurt. In de nieuwe Monopoly Brussel kun je ook pleinen en monumenten opkopen, zowel historische plaatsen als moderne bezienswaardigheden. Zo kun je bijvoorbeeld een huis of hotel bouwen op de Grote Markt, of Manneken Pis kopen. Ook de Kans- en Algemeen Fonds-kaarten krijgen een Brusselse toets.

Op de doos van het spel prijkt het beeldje van Manneken Pis. Maar hij mag onder geen beding naakt afgebeeld worden van de Amerikanen. “Ook niet toen we vertelden dat Manneken Pis wereldberoemd cultureel erfgoed is”, reageert Groep 24, het bedrijf dat de Belgische Monopoly’s uitbrengt, aan Bruzz.

Dus krijgt Manneken Pis een Brussels zwembroekje aan, met het Iris-logo en de typisch blauw-gele kleuren van onze hoofdstad erop afgebeeld. 

2 Op de oorspronkelijke doos stond de 'echte’ Manneken Pis, zonder broekje dus.
RV Op de oorspronkelijke doos stond de 'echte’ Manneken Pis, zonder broekje dus.

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Van Bogaert

    Wat een preutse Amerikanen wat een vreemd land waar je gemakkelijk aan wapens geraakt maar men dan zo preuts is op een beetje bloot...

  • Hilde Peeters

    Iedereen mag met wapens rondlopen vanaf 16 met de auto. Maar als er ergensbloot te zien is is er paniek wat een raar land.

Lees meer