Viroloog Marc Van Ranst (KULeuven): "Beleidsmakers die meegaan in open brieven, experten opzijschuiven en meer aandacht hebben voor de regeringsformatie dan voor het virus: dat is wat de mensen irriteert. Er is geen duidelijkheid, geen gezamenlijke missie die er in het begin van deze crisis wel was."
BELGA Viroloog Marc Van Ranst (KULeuven): "Beleidsmakers die meegaan in open brieven, experten opzijschuiven en meer aandacht hebben voor de regeringsformatie dan voor het virus: dat is wat de mensen irriteert. Er is geen duidelijkheid, geen gezamenlijke missie die er in het begin van deze crisis wel was."

Exclusief voor abonnees

Marc Van Ranst hekelt ‘leer leven met het virus’-beleid: “Hoog tijd voor actie, verdorie”

Viroloog Marc Van Ranst, die geen deel meer uitmaakt van het adviesorgaan Celeval, uit in een post op sociale media zijn ongenoegen over de ‘we zijn het beu’-modus en ‘we moeten leren leven met het virus’-boodschap van de beleidsmakers. Hij pleit voor het scherpstellen van de maatregelen, waar de excessen moeten uitgehaald worden. “We hebben nood aan een nieuw contract dat de puntjes op de i zet, niet aan mensen die het draagvlak ondergraven door in open brieven te stellen dat de maatregelen erger zijn dan de kwaal.”

Op Twitter en Facebook maakt Van Ranst een rekensom: een epidemie die exponentieel groeit + een versoepelingsmindset bij beleidsmakers, adviesorgaan en bevolking + politici die afgeleid zijn door een regeringsvorming in slow motion = een recept voor een ramp. “Hoog tijd voor actie, verdorie”, zo besluit hij zijn post.

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

44 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Calimera Smith

    Hij wil en zal het vaccin als enige oplossing forceren, en dit voor heel de bevolking! Meerdere malen per jaar en meerdere jaren na een. Kan iemand aub zijn banden met de pharma-industrie eens nakijken...hier klopt toch iets niet?

  • Hilde Eykens

    Die draaid ook gelijk de wind, de vorige keer zei hij dat er dringend een federale regering moest gevormd worden, hij zal teveel reacties daarover gekregen hebben.

Lees meer