Marc Van Ranst.
© Bart Leye Marc Van Ranst.

Marc Van Ranst waarschuwt: coronacijfers stabiliseren dankzij goede evolutie in Antwerpen, “maar elders neemt epidemie in kracht toe”

Viroloog Marc Van Ranst heeft op Twitter gewaarschuwd voor te veel optimisme bij de stabilisatie van de coronacijfers in ons land. Volgens hem is dat te danken aan de goede evolutie in Antwerpen. “Maar in andere steden/gemeenten neemt de epidemie nog in kracht toe. Oppassen”, klinkt het.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Van Ranst stuurde de tweet acht dagen na de implementatie van strengere maatregelen in de provincie Antwerpen. Daar was de stijging in de coronacijfers meest alarmerend en daarom greep gouverneur Cathy Berx in. Er werd onder meer een avondklok ingevoerd tussen 23.30 en 6 uur en een mondmaskerplicht vanaf 12 jaar. Gisteren werden de maatregelen al enigszins versoepeld. Sportclubs mogen hun jeugdploegen tot 18 jaar weer laten trainen en fitnesszalen mogen weer open, al is het onder strenge voorwaarden. 

De maatregelen in Antwerpen lijken effect te hebben. Vanmorgen maakte Sciensano bekend dat het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen per dag in ons land niet langer toeneemt. Tussen 27 juli en 2 augustus ging het om gemiddeld 531 gevallen per dag. Dat is wel nog een stijging tegenover een week geleden, maar het gemiddelde ligt nu voor het eerst in weken lager dan gisteren.


Viroloog Marc Van Ranst waarschuwt echter dat we ons niet mogen vergalopperen. “We zien dat Antwerpen in de goede richting evolueert, en dus stabiliseren de cijfers voor België. Maar in andere steden/gemeenten neemt de epidemie nog in kracht toe. Oppassen”, klinkt het op Twitter.

Lees ook: Per provincie. Zo evolueert de tweede golf in de corona-epidemie in uw regio (+)

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tejo Joeben

    Volgens de TV-Viroloog Marc van Ramp is het precies of het alleen in Antwerpen aan het dalen is en overal elders aan het stijgen. De provincie Luxemburg doet het best van allemaal, in Erezée al 2 maanden geen besmettingen meer.

  • André Christiaens

    Hoe worden de Vlaamse Belgen weeral benadeeld, in Brussel nog niet verplicht,het dragen van een mondmasker ik dacht dat Brussel de Hoofdstad van de Vlamingen was, dus niet. Als je België eens goed ontleed hoe dat in elkaar steekt, dan krijg je toch maag pijn. 60 Ministers en 10 Staatssecretarissen en 600 raadgevers - 20 virologen en geen geld in kas maar wel voor uit te delen aan ........................?

Lees meer