BELGA

Exclusief voor abonnees

Marc Van Ranst: “Werkelijk aantal besmettingen ligt waarschijnlijk tien keer hoger”

In ons land zijn 239 mensen besmet met het coronavirus. Dat zijn er niet zoveel. “Waarschijnlijk ligt het werkelijke aantal tien keer hoger”, zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven). “Dit getal geeft enkel weer hoeveel mensen positief getest hebben.”

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

53 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Stefaan De Vos

    In Nederland bestaat drie-stappenplan voor ziekenhuizen (Nieuwsuur 9 maart). Fase één: coronapatienten in individuele kamer, in fase twee: gaan ze in grote afgescheiden meerbedden-afdeling en in fase drie: omgekeerd, alle niet-corana's in één restkamer en de rest voor corana-patiënten. En hier verwordt de viroloog tot minister van volksgezondheid en neemt hij de plaats in van de 'kot-madam'.

  • jammy cappon

    Wat is het nu feitelijk? Iets om zich serieuze zorgen over te maken of een fait-divers? De ene keer is het niet erg, de volgende keer is het een catastrofe. We hebben toch een fantastisch beleid in Vlaanderen met onze maggy op kop.

Lees meer