Matthias Diependaele blijft ook de komende vijf jaar N-VA-fractieleider.
BELGA Matthias Diependaele blijft ook de komende vijf jaar N-VA-fractieleider.

Matthias Diependaele opnieuw fractieleider N-VA in Vlaams Parlement, ook CD&V behoudt fractieleider

Matthias Diependaele blijft fractieleider voor N-VA in het Vlaams Parlement. De fractieleden verkozen hem unaniem tot fractieleider voor de komende legislatuur. Diependaele is Vlaams parlementslid sinds 2009 en fractieleider sinds 2013. Peter Van Rompuy blijft dan weer voorlopig fractieleider van CD&V.

Sinds de verkiezingen van 26 mei telt de N-VA-fractie in het Vlaams Parlement 35 leden. Ze blijft daarmee de grootste fractie. Zes N-VA-fractieleden hadden nog nooit eerder een parlementair mandaat. Binnenkort verkiest de fractie twee ondervoorzitters en wordt beslist wie in welke commissie zal zetelen. 

Ook Peter Van Rompuy blijft fractieleider, en wel van CD&V. De christendemocratische fractie heeft hem vanmiddag in die functie bevestigd, weliswaar voorlopig tot aan de eventuele regeringsvorming. De 39-jarige Van Rompuy nam enkele maanden geleden de fakkel over van Koen Van den Heuvel toen die Vlaams minister werd, na het ontslag van Joke Schauvliege.

De Vlaamse parlementsleden leggen volgende week dinsdag de eed af.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Guido neerinckx

    Een ramp.Wat heeft die Van Rompuy nog in het parlement te zoeken? Door dergelijke figuren te handhaven vernietigt CD&V zichzelf.

  • Fons Casteels

    Peter Van Rompuy blijft fractieleider. En Peter Van Rompuy zit ook in de studiegroep euh denktank euh partijcommissie die gaat onderzoeken waarom het op 26 mei zo goed fout liep voor de CD&V. De kans dat de studiegroep oordeelt dat de negatieve kritiek van nonkel Eric Van Rompuy op de NVA beschouwd werd als negatieve kritiek op de regering, is dus nihil.

Lees meer