HLN

Mechelse politieman aangehouden voor verspreiden "onzedelijke beelden"

Een politie-inspecteur die actief was in het korps van de zone Mechelen-Willebroek wordt verdacht van het verspreiden van onzedelijke beelden en misbruik van communicatiemiddelen. Dat schrijven de kranten van het Mediahuis en de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen bevestigt dat er een onderzoek loopt. 

Inspecteur H.A. was jarenlang actief in het korps van de zone Mechelen-Willebroek, momenteel zou hij bij de federale politie werken. Wat die onzedelijke beelden juist waren en naar wie de politieman ze verder verspreid zou hebben, wordt voorlopig niet bekendgemaakt. De raadkamer in Mechelen heeft op 19 oktober de aanhouding van de man wel al bevestigd en hem onder elektronisch toezicht geplaatst. Er zijn geen andere verdachten aangehouden.

Volgens de kranten gaat het om een inspecteur die enkele jaren geleden nog in het nieuws kwam vanwege een tip die hij aan zijn oversten had bezorgd over de mogelijke verblijfplaats van terreurverdachte Salah Abdeslam, toen die voortvluchtig was. De Mechelse korpsleiding liet de informatie echter links liggen omdat ze van een onbetrouwbare bron afkomstig zou zijn geweest. Een onderzoek naar die feiten door het Comité P leverde niets op. 

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Katleen Genbrugge

    Als je Somers en Bogaerts hun ego raakt..wr je loeihard afgestraft!!

  • Luc Scheepers

    Wablief Eric, het zijn ook maar mensen. Niemand zou dit mogen doen en al zeker niet iemand met een voorbeeld functies. Voordeel voor hun is wel, niet naar de gevangenis, geschorst met behoud van loon of toch het merendeel, enz. Maar laat ons ook afwachten of het misschien geen afrekening in het milieu is. Die kans ik ook groot.

Lees meer