4 .
Belga/Vincent Bordignon/Defensie .

Exclusief voor abonnees

Medici van Defensie op achterste poten: “Minister De Block, u heeft gefaald. Wij niet”

Het medisch personeel van Defensie is kwaad na uitspraken van federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). In een discussie over het tekort van verpleegkundigen in woonzorgcentra tijdens de coronacrisis zei De Block dat ze “liever door een verpleegster dan door een militair” zou worden verzorgd. “Een slag in ons gezicht", klinkt het kwaad bij het leger, dat in 31 woonzorgcentra medisch personeel leverde.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

223 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wilfried Vanden Berg

    Wat is het verschil tussen De Block , en een bekwame arts ? Zij heeft een grote mond , hij is bekwaam.

  • Gino Sinnesael

    Als gepensioneerd militair voel ik me vernederd door de uitspraken van mevrouw De Block. Een minister onwaardig! Besliste zij zelf niet om militair medisch personeel in te schakelen? Lacht ze dan zichzelf en andere ministers uit, die dit beslisten? Als ex-militair ben ik blijkbaar wel goed genoeg om elke maand een "solidariteitsbijdrage" op mijn pensioentje te betalen. De solidariteit is blijkbaar maar in één richting. Arrogantie ten top!

Lees meer