Het gaat onder meer om verkeersboetes, maar ook over boetes bij inbeslagnames en gerechtskosten.
BELGA Het gaat onder meer om verkeersboetes, maar ook over boetes bij inbeslagnames en gerechtskosten.

Meer dan 1,2 miljard euro aan boetes nog niet betaald

De Belgische staat heeft momenteel voor 1,221 miljard aan boetes en verbeurdverklaringen niet geïnd. In 2018 was dat 1,05 miljard euro. Dat schrijft La Libre Belgique. Een woordvoerster van de federale overheidsdienst Financiën bevestigt de cijfers.

Momenteel staan er nog 735.000 boetes open. Het gaat om onder meer kleine en grote verkeersboetes, boetes bij inbeslagnames en gerechtskosten. De inbeslagnames wegen zwaar door en zijn in totaal goed voor 200 miljoen euro.

De strafrechtelijke boetes worden geïnd door de overheidsdiensten Financiën en Justitie. Sinds 2016 is iets minder dan 240 miljoen euro gerecupereerd.

31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • guido vermeyen

    Als je een factuur niet betaalt komt er een "verwijl-intrest" bij, wat dat betekent staat er niet bij, maar het klinkt 'officiëler"...dus aan de wanbetaler 10 of 20% bijrekenen of een afbetalingsplan regelen.....was dat geen Waalse politicus die 10 euro afbetaalde op een som van (met veel nullen) dat was in de partij beslist, weet niet meer wie, dus die betaalde enkel zijn interesten af, onder goedkeuring van die partij.

  • William Van den Berghe

    Lang leve de straffeloosheid, er is geen plaats in den bak of onder de 3 jaar riskeert men toch niks en boetes vertikt men te betalen, allemaal zonder gevolgen.

Lees meer