Door het warme weer was er al de hele ochtend sprake van erg druk verkeer richting kust. De file na het ongeval groeide dan ook snel aan.
VTM Nieuws Door het warme weer was er al de hele ochtend sprake van erg druk verkeer richting kust. De file na het ongeval groeide dan ook snel aan.

Meer dan anderhalf uur aanschuiven op E40 richting kust na ongeval

Als gevolg van een ongeval ter hoogte van Aalter ondervindt het verkeer op de E40 richting kust vanmiddag ernstige hinder. Omdat slechts een van de drie rijstroken beschikbaar was, ontstond er een file die tegen 12.00 uur opliep tot zowat 12 kilometer, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Intussen is de snelweg wel weer vrijgemaakt, maar het is nog steeds aanschuiven geblazen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In Aalter gebeurde rond 10.50 een botsing tussen een mobilhome en een personenauto. “Daarbij zijn gelukkig geen gewonden gevallen, maar omdat nog maar een van de drie rijstroken beschikbaar was, liep het verkeer wel vast”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Verkeerscentrum. Met een file van ruim 12 kilometer tot gevolg, wat overeenstemt met 1,5 à 2 uur aanschuiven. 

Intussen is het ongeval afgehandeld, maar het is nog steeds lang aanschuiven richting kust. “Om 12.00 uur werd de snelweg weer vrijgegeven, maar die file zal natuurlijk niet meteen verdwijnen”, zegt Bruyninckx.  Voor verkeer dat van Antwerpen naar de kust moet, raadt het Vlaams Verkeerscentrum aan om de E34 richting Knokke/Brugge te nemen. 

Het is momenteel erg warm, als je in de file staat kan het zelfs met airconditioning op heel heet worden in de auto. Neem dus best water mee in de wagen als je op pad gaat en drink voldoende.

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Maria Arens

    Waarom komt er geen verbod tot deze onlogische verplaatsingen in eigen land en naar het buitenland ? Tijdens hoogseizoen en superwarmte?

  • Georges Vande Velde

    Hoera en we gingen naar zee ! Twaalf Km file naar de kust bij 35 graden. Ik zit onder mijn parasol in mijn tuin !

Lees meer