2 Saint Tropez: Frankrijk stond al op de groene lijst.
Photo News Saint Tropez: Frankrijk stond al op de groene lijst.

Meer Europese landen toegankelijk voor Belgische reizigers: lijst ‘groene’ bestemmingen uitgebreid

Buitenlandse Zaken heeft vandaag de lijst geactualiseerd van landen waar Belgische reizigers naartoe mogen voor niet-essentiële reizen, en onder welke voorwaarden. Op de lijst van ‘EU+’-landen (Schengen, Verenigd Koninkrijk, Europese Unie) zijn er 20 ‘groen’ gecodeerd, zeven ‘oranje’ en vier zijn nog steeds ontoegankelijk.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Letland, Nederland, Polen, Slovakije, Zweden, Zwitserland, Liechtenstein en Slovenië lieten al sinds vorige maand Belgen zonder bijzondere voorwaarden toe. Voor Oostenrijk, Kroatië, Litouwen, Estland en Tsjechië verandert de kleurcode nu ook van oranje naar groen. Naar Bulgarije, Roemenië, Hongarije en Slovakije konden we tot voor kort nog niet reizen, maar ook voor hen is er nu groen licht.

2
RV

Zeven ‘oranje’ landen leggen nog steeds beperkingen op aan de Belgen, die worden uitgenodigd om de reisadviezen te lezen die op de website van Buitenlandse Zaken worden gepubliceerd. Dit zijn Cyprus, Denemarken, Griekenland, het Verenigd Koninkrijk, IJsland, Portugal en Spanje. Een interministeriële gezondheidscommissie komt vanavond bijeen om de maatregelen te bespreken die moeten worden toegepast op Belgen die terugkeren uit risicozones, voor een overlegcomité op woensdagochtend. 

Finland, Ierland, Malta en Noorwegen aanvaarden nog steeds geen Belgen op hun grondgebied.

“Ik nodig alle Belgen die naar het buitenland willen reizen uit om de website van Buitenlandse Zaken te raadplegen, waar ze alle nuttige informatie kunnen vinden. Ik nodig hen ook uit om zich te registreren op de reiswebsite van Buitenlandse Zaken”, besluit minister Philippe Goffin (MR).

Meer info op www.diplomatie.belgium.be

Lees ook: ONZE OPINIE. Wraakroepend is het, de amateuristische manier waarop België en Europa het toerisme opnieuw toelaten (+)

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jurgen Van Nerom

    Het groot hertogdom Luxemburg? Gisteren stond dit gebied in oranje wegens toename van infecties. Geen goed idee dus. Het is nergens 100% veilig om op vakantie te gaan. Zelfs in België niet.

  • Johan Van loocke

    Blijf aub voor 1 maal in eigen land, er zijn hier zoveel mooie plekjes te ontdekken, wil je perse toch naar het buitenland, al eens aan het Groot Herogdom Luxemburg gedacht ?

Lees meer