Shutterstock

Meer seksfraude tijdens lockdown

Er wordt meer fraude gepleegd tijdens de coronacrisis. Opvallend is de forse toename van seksuele afpersing of sextortion, waarbij wordt gedreigd naaktbeelden van het slachtoffer te verspreiden. Dat schrijft De Zondag.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Uit de meest recente cijfers van het Meldpunt van de FOD Economie blijkt dat er in april 4.626 meldingen van fraude waren: 154 per dag en dubbel zo veel als in dezelfde periode vorig jaar.

Er werd daarbij 1.300 keer melding gemaakt van seksuele afpersing, of 43 keer per dag. Het gaat volgens minister van Economie Nathalie Muylle (CD&V) om een verzevenvoudiging in vergelijking met de maand daarvoor. "Hoewel de link met corona nergens expliciet is gelegd, lijkt het vanzelfsprekend dat dit soort fraude speculeert op een verhoogde consumptie van pornografische content tijdens de lockdown", aldus de minister, die er op wijst dat sextortion strafbaar is.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dirk Vregels

    Tussen strafbaar en straffen ligt een heel, heel, heel, heel groot verschil in Belgie.

  • Peter Janssens

    Logisch toch, de afpersers vervelen zich net als iedereen hé. Heb ook zo ooit eens een mail gehad waar ze dreigden filmpjes van mijn webcam online te zetten. Heb er eens goed mee gelachen, ik heb geen webcam.

Lees meer