thinkstock

Meer skiongevallen en breuken, meer autopech en vragen over coronavirus bij krokusvakantiegangers

De krokusvakantie loopt op zijn einde en was niet voor iedereen zorgeloos. Reisbijstandorganisatie VAB kreeg ruim een vijfde meer oproepen voor skiongevallen dan vorig jaar. Europ Assistance heeft in de afgelopen krokusvakantie dan weer vijftien procent minder medische skidossiers geopend dan in de krokusvakantie van 2019. Het ging om 148 gevallen. Het aantal oproepen voor autopech is met een kwart gestegen bij VAB. VAB-Reisbijstand kreeg ook heel wat vragen van mensen die zich zorgen maken over het coronavirus.

De vele skiongevallen zouden te maken hebben met de wisselende kwaliteit van de sneeuw. Op sommige plaatsen was die niet goed omdat de temperatuur te hoog lag en er geen sneeuw maar regen op de piste viel. Dat zorgde voor heel wat blessures - vaak knieblessures - en opvallend veel breuken.

Ook het aantal oproepen voor autopech in het buitenland is gestegen. Bandenpech is een steeds vaker voorkomend probleem, aangezien steeds minder auto's over een volwaardig reservewiel beschikken.

VAB kreeg ook oproepen van reizigers op Tenerife of in Noord-Italië die zich zorgen maken over het coronavirus en levert bijstand aan enkele van de personen die op Tenerife in quarantaine werden geplaatst. De organisatie kreeg ook veel ongeruste oproepen van mensen die nog moeten vertrekken. Zij vragen of zij hun reis kunnen annuleren of uitstellen. VAB verwijst die mensen door naar hun reisorganisator of vliegtuigmaatschapppij. 

240 gerepatrieerden 

Europ Assistance, dat vandaag een traditionele ‘gipsvlucht’ inlegt vanuit Grenoble, heeft deze vakantie al 240 geblesseerde Belgen gerepatrieerd. Op de ‘gipsvlucht' vandaag zitten 34 landgenoten, waarvan 16 gekwetsten.

In tegenstelling tot VAB noteerde Europ Assistance 15 procent minder skidossiers deze krokusvakantie. Het gaat om 148 dossiers in totaal. Ook Europa Assistance zag vooral knieblessures (55 procent van alle breuken).

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jules Vermeers

    Dat moet daar mooi zijn die sneeuw in de bergen helaas te duur voor mij.

  • Theo Van Hoof

    Stel eens het kunnen en de roekeloosheid van de betreffende personen in vraag. Ik zie er hier alle dagen voorbijvliegen die duidelijk niet alles onder controle hebben. Maar ja het gaat hard en ze wanen zich de nieuwe Franz Klammer. De bindingen worden ook veel vaster gezet dan geoorloofd. Een ski verliezen is blijkbaar erger dan een knook breken. Een vriend van me is gerepatrieerd na een hartinfarct. Is dat ook een skiongeval?

Lees meer