Twitter

Meisje (2) sterft bij achtervolging tussen Namen en Bergen: "Ze hingen kind uit het raam om politie op afstand te houden”

Een meisje van 2 jaar is om het leven gekomen bij een politieachtervolging tussen Namen en Bergen. Volgens 'La Dernière Heure' werd een kind uit het raam gehouden om de politie op afstand te houden.

Het drama speelde zich afgelopen nacht af op de E42 in Maisières, vlak bij Bergen in de provincie Henegouwen. Een politiewagen achtervolgde een verdachte bestelwagen, met daarin dertig Koerdische vluchtelingen. Aan boord zaten naar verluidt 26 volwassenen en vier kinderen.

Tijdens de achtervolging zou de bestelwagen met een derde voertuig gebotst zijn. Het slachtoffertje overleed daarop in de ambulance. De andere inzittenden van de bestelwagen werden opgepakt. 

Het parket van Doornik opende een onderzoek naar belemmering van het verkeer, moord, gewapende opstand en mensensmokkel. De Koerdische vluchtelingen werden vandaag al verhoord. Dat had wat voeten in aarde omdat geschikte vertalers gevonden moesten worden.

80 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • rene stabel

    Een kind van 3 jaar uit het raam? Gevaarlijke terroriste op die leeftijd zeker? Goed dat onze politie efficiënt reageerde?

  • Jan De Smet

    Slechts 1 schuldige : het OCMW. Moest dat niet bestaan, dan kwamen al die asielzoekers niet naar hier, maar gingen ze naar hun buurlanden zoals het hoort.

Lees meer