Alanis dapper aan het marcheren met haar KSA-vriendjes
photo_news Alanis dapper aan het marcheren met haar KSA-vriendjes

Meisje doet wandeltocht van 100 km op krukken

De taaiste van de week is Alanis Pottie. Vorige vrijdag werd het meisje uit Kortrijk nog met de sneeuwscooter van een Franse alp gehaald. Diagnose: kapotte knie. Vandaag haalt ze waarschijnlijk de finish van een vierdaagse wandeltocht van 100 kilometer. "Dankzij krukken en pijnstillers. Maar thuisblijven was geen optie."  

De skivakantie met de RHIZO- school uit Zwevegem eindigde slecht voor Alanis. "Op de laatste dag ging ik buiten de piste plots te snel. Ik raakte een bult en kon niet rechtop blijven." Het meisje hoorde een krak en dacht meteen het ergste. "Gebroken." Hulpverleners kwamen met de scooters en brachten haar naar de spoedarts. "Het was geen breuk, maar mijn kruisbanden hadden toch een serieuze knap gehad."

Ze kreeg een brace om en de raad om in België zo snel mogelijk naar de dokter te gaan voor nieuwe foto's. Maar dat deed ze niet. "Ah neen, die had me ongetwijfeld verboden om mee te doen. En dan zou ik hier niet zijn." Hier, dat was gistermiddag in Eppegem bij Vilvoorde. Alanis passeerde er met haar vrienden en vriendinnen van de KSA- jeugdbeweging van Zwevegem. Ze zijn al de hele week bezig met de Joepie-tocht. Drieduizend jongeren van overal in Vlaanderen wandelen in vijf dagen honderd kilometer. Onderweg moeten ze zelf voor eten en een slaapplek zorgen. Het einddoel kennen ze niet. Vandaag eindigt de vierdaagse op een onbekende bestemming, met als slotevenement een party met dj's en verwennerijen door kappers en masseurs.

"Ik kijk al jaren uit naar de Joepie-tocht", zegt Alanis. "Dat feestje laat ik niet verknallen door een kapotte knie." En dus is ze sinds dinsdag stevig ingepakt op stap met haar krukken.

LEES MEER IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE

Lees meer