.
VTM Nieuws .

Mensen protesteren tegen homogeweld in Gent

"Ik heb geluk dat ik nog leef", zegt Mauro Padovani, een van de twee mannen die begin deze week het slachtoffer werd van een gewelddadige aanval in Gent. "Hopelijk beseft de rechter die straks over onze zaak moet oordelen dat." In Gent kwamen vanavond honderden sympathisanten en leden van de Holebi-gemeenschap hun steun betuigen.

Padovani werd maandag met zijn partner door twee verdachten aangevallen met een metalen voorwerp. Hij toont het bloed op de broek die hij op dat moment droeg. "Als er op homo's wordt geklopt, bloeden wij ook."

Na de getuigenis nemen vertegenwoordigers van holebiverenigingen het woord. "We hebben veel verhalen gehoord", zegt Jana Miah van holebivereniging Casa Rosa. "Leuke verhalen over mensen die graag holebi of transgender zijn in Gent. Maar ook over mensen die niet op straat durven komen of thuis niet aanvaard worden. Daarom is het belangrijk dat we hier vandaag zijn als gemeenschap."

Het parket kon de twee verdachten van het geweld dinsdag oppakken en onderzoekt de homofobe motieven. Indien die bewezen zijn, riskeren de daders een dubbele maximumstraf.

Het Gentse stadsbestuur veroordeelt het incidenten ten sterkste. "Liefde is liefde, dat is ondubbelzinnig zo in Gent", zegt schepen van Gelijke Kansen Resul Tapmaz (sp.a). "Het stadsbestuur levert al jarenlang serieuze inspanningen om een open, LGBT-vriendelijke stad te zijn".

Met structureel overleg tussen de stad, politiediensten, parket, het interfederaal gelijkekansencentrum Unia en het middenveld moet de veiligheid voor holebi's gegarandeerd worden. "Elke case wordt nauwgezet opgevolgd", klinkt het. 

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Van Bogaert

    Heel strenge straffen zijn nodig.Laat ieder leven zoals hij/zij wil of je nu homo,lesbisch, bi, hetero of transgender bent.

  • rob jurriens

    @ carlvangenechten, je post verschijnt drie keer teveel....het probleem ligt in de geesten van de mensen die niet begrijpen of kunnen verdragen dat holebi's hun liefde gelijkwaardig is en daar jammer genoeg een strijd voor moeten voeren, dat laatste is op zich gewoonweg belachelijk als je erover nadenkt.

Lees meer