Met 32 kilo heroïne betrapte drugkoerier veroordeeld tot 18 maanden celstraf

De 37-jarige man uit Maasmechelen die vorig jaar tijdens een controle betrapt werd met bijna 33 kilo heroïne in zijn autokoffer, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden en een boete van 6.000 euro, waarvan de helft met uitstel. Het OM had een gevangenisstraf van 4 jaar gevraagd aan de Tongerse strafrechter.

Om de boete en de verbeurdverklaring te kunnen betalen, na een veroordeling in 2015 voor een cannabisplantage, leende de Marokkaanse man 6.000 euro bij een drugdealer. Die vroeg vorig jaar zijn geld terug maar de Maasmechelaar kon hem niet terugbetalen. In ruil stelde de dealer hem voor dat hij zijn schuld zou vereffenen door een lading drugs van Maasmechelen naar Aarlen te brengen. De man ging ermee akkoord. Op de E411 werd hij met de drugs onderschept nadat agenten zijn nummerplaat controleerden. In de wagen werd meer dan 32 kilo verpakte heroïne gevonden.

Sinds zijn arrestatie op 8 juli zit hij in voorhechtenis. De procureur ging ervan uit dat de man deel uit maakte van een criminele organisatie maar daarvoor werd hij vrijgesproken.

3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • vincent vankeerberghen

    Iedereen gaat beginnen rijden voor die mannen.... Wat een belachelijke straf....

  • Jos Smos

    Belachelijk, een echte bananenrepubliek doet beter dan Belgie. Zo iemand moet levenslang de bak in. En praten of het is levenslang dwangarbeid. Politici en rechters maken het land kapot, onleefbaar. De grootste verraders hier zijn niet de misdadigers.