VTM Nieuws

Met deze machine kan je bitcoins verkopen: een primeur voor ons land

In een tankstation in Sint-Truiden staat er sinds vandaag een automaat waar je cryptogeld kan inruilen voor euro's. Dat zijn digitale munten, zoals bijvoorbeeld bitcoins. Het gaat om een primeur voor ons land.

Tot nu toe waren er in België enkel automaten waarmee je virtueel geld kon kopen, maar je kon er nog geen bitcoins mee verkopen. Met deze nieuwe machine lukt dat dus wél. Via je 'bitcoin portefeuille' op je smartphone, kan je toestemming geven om die bitcoins te verkopen. Dat kan wel ongeveer twintig minuten duren. Binnenkort komt er ook zo'n machine in Ieper. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gino Denil

    Duurt het 20 minuten om die geldbriefjes te printen?

  • Koen Lavrijsen

    De eerste ? ik dacht dat dat een paar jaar geleden al eens geprobeerd was. In Nederland staan er al een pak, stuk of 10 in amsterdam alleen al.

Lees meer