3 Lieve Cappaert geeft een spoedcursus zwemmen aan Seth, Vic, Nand zodat ze klaar zijn voor de vakantie.
Benoit De Freine Lieve Cappaert geeft een spoedcursus zwemmen aan Seth, Vic, Nand zodat ze klaar zijn voor de vakantie.

Exclusief voor abonnees

Met kleuters op zwembadvakantie?
Voor vertrek nog snel op cursus Turbozwemmen

Water staat gelijk aan plezier, maar al te vaak ook aan gevaar. Dat beseffen ook steeds meer ouders. Die sturen hun kleuter voor vertrek op strand- of zwembadvakantie daarom nog snel op cursus ‘Turbozwemmen’. In twee weken is uw kind zelfredzaam, zo beloven de aanbieders.

Drie energieke, jonge waterratten Ceth (4,5), Nand (6) en Vic (7) gaan onbevreesd kopje onder in het zwembad van Health- en fitnessclub David Lloyd. Dat doen ze onder het waakzame oog van zwemcoach Lieve Cappaert (50), want echt zwemmen kunnen ze op hun eerste lesdag nog niet. “Bedoeling is dat de hooguit twee meter die hen van vandaag lukt, er eind deze week al 25 zijn”, vertelt de zwemcoach van David Lloyd Edegem op de eerste dag van het zomerkamp ‘Turbozwemmen’.

3 Lieve geeft een spoedcursus zwemmen aan Seth, Vic, Nand zodat ze klaar zijn voor de vakantie.
Benoit De Freine Lieve geeft een spoedcursus zwemmen aan Seth, Vic, Nand zodat ze klaar zijn voor de vakantie.

Almaar meer gemeenten en zwembad- en wellnessvoorzieningen bieden zo’n ook steeds drukker bijgewoonde snelcurus aan. Ongetwijfeld speelt de angst voor een zwemongeval,  de nachtmerrie van heel wat ouders van jonge waterratten. Dit weekend nog verdronk een jongetje van 5 in een Zuid-Frans campingzwembad. Begin juni stierf een meisje van 7 nadat ze uit het water werd gehaald op het zwemdomein van Hofstade, en in Harelbeke verdronk een kindje van vier in een opblaasbadje. 

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Peter De Decker

    Kathleen heeft gelijk. Het is niet omdat je kind 25m kan zwemmen, dat ze zich kunnen redden in nood. De ouders denken van wel.

  • Bjorn Goossens

    Als het zwemmen niet via school word geleerd is het de verantwoordelijkheid van de ouders hun kinderen op zwemles te laten gaan en niet net voor de vakantie.. Maar ja dan moet je er wel tijd insteken die je anders voor tv gebruikt

Lees meer