Meyfroidt: “We verwachten de piek rond begin april”

Volgens Geert Meyfroidt, staflid van de dienst intensieve geneeskunde in het UZ Leuven, kunnen we de piek van het coronavirus tussen 1 en 10 april verwachten in ons land.  “De piek wil zeggen dat we halfweg zijn. Veel mensen denken dat eens de piek er is, het voorbij is. Dat klopt niet”, vertelde hij in de studio van VTM NIEUWS.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Meyfroidt is lid van de cel van de overheid die zich bezighoudt met de capaciteit van de Belgische ziekenhuizen. “Met wat we nu zien aankomen, komen we er zeker”, zegt hij. “Spijtig dat er momenteel geen ziekenhuisbezoeken mogen doorgaan, want zo kan men niet zien wat voor ongelofelijk werk er verricht wordt in de Belgische ziekenhuizen. Het is een van de grootste operaties in de Belgische gezondheidszorg van de voorbije decennia.”

“Voldoende capaciteit”

Eerst vreesde Meyfroidt nog dat er ook bij ons Italiaanse scenario’s zouden opduiken, maar sinds vorige week heeft hij er alle vertrouwen in dat de Belgische ziekenhuizen de toevloed aan coronapatiënten zullen aankunnen. “We vertrekken al van veel meer intensive care-bedden dan Italië”, legt hij uit.

Geert Meyfroidt
VTM NIEUWS Geert Meyfroidt