Michel Lelièvre heeft de gevangenis na een straf van 23 jaar verlaten.
AFP, Photonews Michel Lelièvre heeft de gevangenis na een straf van 23 jaar verlaten.

Michel Lelièvre, oud-handlanger van Dutroux, heeft gevangenis verlaten

Michel Lelièvre (48), de voormalige kompaan van Marc Dutroux, heeft vanmiddag de gevangenis verlaten. Dat melden Waalse media en het nieuws wordt bevestigd door het Gevangeniswezen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Iets voor 11 uur deze voormiddag heeft Lelièvre de gevangenis van Itter, in Waals-Brabant, verlaten, aldus Sudinfo. 

Lelièvre kreeg in 2004 als lid van de bende-Dutroux 25 jaar cel. Hij werd toen schuldig bevonden aan een lange reeks aanklachten, waaronder die van foltering en opsluiting van vier meisjes. Twee van hen, An Marchal en Eefje Lambrecks, overleefden de gruwel niet.

De Brusselse strafuitvoeringsrechtbank besliste eind september al dat de intussen 48-jarige Lelièvre na een celstraf van 23 jaar vervroegd kon vrijkomen. 
De rechter legde toen wel verschillende voorwaarden op.

Voorwaarden

Zo moest Lelièvre binnen de zes maanden een woning vinden. Hij mag ook geen contact hebben met slachtoffers of anderen uit het dossier. Daarom moet hij Vlaams-Brabant, Henegouwen, Luik, Luxemburg, Limburg en sommige delen van Brussel vermijden. De veertiger mag geen alcohol of drugs gebruiken, en mag zich niet laten zien in het drugsmilieu. 

Verder mag Lelièvre ook het Belgische grondgebied niet verlaten zonder voorafgaande toelating. Bovendien moet hij zich onder meer laten opvolgen op psychologisch en sociaal-professioneel vlak.

Het is niet bekend waar Lelièvre momenteel verblijft. Zijn advocate heeft nog niet gereageerd op de vrijlating.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrizia Drowaert

    Één gevaarlijke vent dat vrij rondloopt op straat nu. Schandalig en de slachtoffers die zijn ze vergeten blijkbaar die komen nooit meer terug en de ouders hebben levenslang verdriet.

  • Anny Bollens

    Begrijp onze justitie niet, waarom hem vrijlaten? Zou voor altijd moeten vast zitten! Ze mogen hier eens voorbeeld volgen hoe het er in andere landen toegaat! Maar heb al duizend keer gezegd : geen gevangenissen genoeg!

Lees meer