Michael Shellenberger
TED Michael Shellenberger

Exclusief voor abonnees

Milieuactivist pleit voor kernenergie op congres N-VA

De omstreden Amerikaan Michael Shellenberger (47) is morgen de belangrijkste spreker op het verkiezingscongres van N-VA. De man, die opgevoed werd door hippies, was in de wieg gelegd om een linkse jongen te worden. Dat wás hij ook, tot hij besloot een vurig pleitbezorger te worden van kernenergie.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Walter Kennes

    En waar moeten die nieuwe komen?

  • HUGO COOLSAET

    Kernenergie is momenteel de enige energiebron die de CO2 problematiek, en vermoedelijk ook deels ook de klimaatverandering, kan oplossen. Doordat sommige kernenergie blijven verwerpen wordt het CO2 vraagstuk niet opgelost. In feite zou je moeten geloven aan een dubbele agenda van sommige politieke partijen: de levensstandaard van de bevolking naar beneden halen door gewoon de energiekraan dicht te snoeren.

Lees meer