Een groep milieuactivisten van de groep Extinction Rebellion Belgium heeft deze ochtend actie gevoerd in de Brusselse Wetstraat.
RV Een groep milieuactivisten van de groep Extinction Rebellion Belgium heeft deze ochtend actie gevoerd in de Brusselse Wetstraat.

Milieuactivisten voeren actie in Brusselse Wetstraat

Een groep milieuactivisten heeft vanochtend actie gevoerd in de Brusselse Wetstraat. Daarbij hebben ze zelfs korte tijd de straat geblokkeerd. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse lokale politie.

Volgens Bruzz horen de actievoerders bij de groep Extinction Rebellion, een milieuorganisatie die wereldwijd protesten organiseert in de openbare ruimte. Onlangs kwam de Britse tak van de groep in het nieuws, toen actievoerders naakt protesteerden in het Britse Lagerhuis. De actie van deze ochtend zou het startsein betekenen van een internationale actieweek voor een doortastender klimaatbeleid.

De groep voerde actie aan het Schumanplein, waar ze op de berm op de grond gingen liggen en het logo van de actiegroep, een soort gestileerde zandloper in een cirkel, vormden. Even gingen ze ook op een zebrapad liggen om op die manier de Wetstraat te blokkeren maar de Brusselse politie kwam al snel ter plaatse en vroeg de actievoerders om hun actie voort te zetten op het trottoir. 

Volgens de politie waren de betogers aanwezig in de Wetstraat vanaf 8 uur en waren ze om 9.30 uur vertrokken, maar duurde de blokkade van de straat slechts enkele minuten.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • willems michel

    Gaan nooit op tijd op hun werk geraken. Waren wel allemaal met de auto naar Brussel gekomen.

Lees meer