Federaal minister voor Milieu Marie Christine Marghem (MR)
BELGA Federaal minister voor Milieu Marie Christine Marghem (MR)

Milieuminister Marghem neemt deel aan klimaatmars: actie is ook gericht tegen “gebrek aan politieke wil en daadkracht”

Federaal minister voor Milieu Marie Christine Marghem (MR) neemt morgen deel aan de klimaatmars in Brussel. Dat doet her en der wenkbrauwen fronsen, want de actie is ook gericht tegen "het gebrek aan politieke wil en daadkracht" in België.

"Als de minister nu de mars steunt, verwachten we dat ze er vervolgens alles aan zal doen om de vermindering van de CO2-uitstoot met 55 procent tegen 2030 op Europees vlak te realiseren", zegt Dave Van Meel, woordvoerder van de mars. "Tot hiertoe heeft België nog op geen enkel moment laten blijken dat te steunen."

De initiatiefnemers Climate Express en Klimaatcoalitie hopen meer dan 15.000 mensen op de been te krijgen. Dan zou het om het grootste klimaatprotest ooit gaan in België. De aanleiding is de internationale klimaattop COP24, die morgen in Polen begint. De optocht start om 13.00 uur aan het Brusselse Noordstation.

18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • guido vermeyen

    Gebracht met regeringsauto met chauffeur, honderd meter meelopen , interview pers en na een half uurtje terug naar huis met dikke slee plus chauffeur . Zo gaat dat.

  • Peeters Freddy

    En wat met vervuiling van vuurhaarden die stakers en betogers in brand steken, is dat goed of slecht voor het milieu ?. Er wordt weer veel over gezegd maar vliegen er lustig op los terwijl we met de wagen naar vliegvelden rijden.

Lees meer