Militairen bewaken de luchthaven van Zaventem.
PHOTO NEWS Militairen bewaken de luchthaven van Zaventem.

Militairen blijven nog zeker tot oktober op straat

De inzet van de militairen op het terrein blijft behouden. Dat heeft de ministerraad vandaag beslist.

Het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse (OCAD) voerde op 20 augustus een nieuwe dreigingsanalyse uit. Het dreigingsniveau werd behouden op niveau 2. Daarnaast blijft dreigingsniveau 3 van kracht voor een aantal potentiële doelwitten.

De ondersteuning door Defensie blijft op maximum 550 militairen voor de periode tussen 3 september en 2 oktober. In dat aantal is ook rekening gehouden met een reservecapaciteit die onmiddellijk inzetbaar is.

De operatie ‘Vigilant Guardian’ ter versterking van de federale politie loopt sinds januari 2015. Na de aanslagen in Zaventem en Maalbeek op 22 maart 2016 werden tot 1.800 militairen gemobiliseerd. Nadien werd de maximumcapaciteit geleidelijk afgebouwd tot 550. Uit cijfers van eind juli blijkt dat er 415 militairen daadwerkelijk ingezet worden.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • goethals michel goethals

    meer militairen is perfect.....bravo aan onze soldaten....dank U wel

  • Rik Connaerdt

    Ik vraag me af hoeveel aanslagen de patrouilerende militairen voorkomen hebben en hoeveel dit circus kost?

Lees meer