Minister De Crem belooft versterking politiezone Brussel-Zuid.
Photo News Minister De Crem belooft versterking politiezone Brussel-Zuid.

Minister De Crem belooft versterking politiezone Brussel-Zuid

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem zal het korps van de politiezone Brussel-Zuid versterken. Dat heeft de CD&V-minister beloofd in een overleg met de burgemeester van Anderlecht Fabrice Cumps (PS) en de korpschef van de politiezone Brussel-Zuid. Hoe groot de versterking precies zal zijn, moet nog verder uitgewerkt worden.

Na het geval van politiegeweld in Anderlecht van afgelopen woensdag, had minister De Crem (CD&V) vrijdag in het politiecommissariaat van Anderlecht een overleg met de burgemeester van Anderlecht en met de top van de politiezone Brussel-Zuid.
Bij dat overleg werd het incident van woensdag geanalyseerd en werden de uitdagingen van de politie besproken. 

Uitwerken strategie

Minister De Crem gaat in op de vraag om de politiezone te versterken. Hoe dat concreet zal gebeuren "wordt verder gezamenlijk uitgewerkt", zo staat te lezen in een persbericht van het kabinet-De Crem. De Crem en burgemeester Cumps spraken ook met het korps, ook met één van de betrokkenen van het incident.

De minister, de gemeente Anderlecht en de politiezone zullen de komende periode nauw contact houden om de zaken op te volgen en "om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden". 

Lees ook: 

Brusselse politieman getuigt over toegenomen spanningen: “Het kan in een vingerknip escaleren” (+) 

Sven Gatz pleit voor nultolerantie na geweld tegen agenten in Brussel

39 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • zulma Zulens

    beloven, beloven daarin zijn ze heel goed in, ze weten ook na een week is het volk dat weer vergeten en kunnen ze gewoon voort niks doen.

  • Claude Sanders

    Geachte Heer De Crem versterking van de politie zal niet helpen er is Politie genoeg in Brussel, men moet de Politie terug toe laten geweld te gebruiken zoals in het verleden bij de voormalige Rijkswacht waarvan ik deel uitmaakte.Enkele harde tikken van de matrak zal al veel helpen. Het is zo dat de Politiemensen schrik hebben voor een eventueel onderzoek van van comité P met klachten en rechtbanken als gevolg dit is het probleem.Vroeger bestonden al die comités niet en het ging ook.

Lees meer