Selena Ali met katje Lee
RV Selena Ali met katje Lee

Minister Ducarme “tevreden” dat katje Lee wél naar Peru kan, al gaat ons land daar niet zelf voor betalen

Denis Ducarme (MR), de minister bevoegd voor Voedselveiligheid en het FAVV, is tevreden dat de Peruviaanse overheid “van gedacht veranderd is” over katje Lee en hem de toegang tot het land niet meer weigert. Hij wacht nu op verdere details over hoe het transport van Lee naar Peru zal verlopen, al is hij niet van plan daarvoor te betalen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Volgens dierenrechtenorganisatie GAIA is katje Lee wél welkom in Peru. Gaia kreeg daarover een mail kreeg van SENASA, de Peruviaanse tegenhanger van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). SENASA stuurde ook een tweet waaruit blijkt dat het land “nooit de toegang heeft geweigerd voor Lee”. Het FAVV blijft er nochtans bij dat de terugkeer van de kater naar Peru aanvankelijk geweigerd werd. 

Ook bevoegd minister Denis Ducarme (MR) benadrukt dat. “Ik ben blij dat men in Peru nu toch anders beslist heeft, zodat Lee kan blijven leven. Hier was er, vanwege de gevaren voor hondsdolheid, voor de samenleving geen andere mogelijkheid dan euthanasie, hoe jammer het FAVV dat ook vindt. We hopen dat er nu snel een officiële communicatie komt met meer details over hoe Peru de terugkeer van Lee zal organiseren. En ik hoop dat hij daar heel gelukkig wordt.”

Wie het transport van het illegaal naar ons land gebrachte katje zal betalen, is nog niet duidelijk. Selena Ali, de 23-jarige studente die hem meebracht, stelde al voor om daar zelf voor op te draaien, als Lee maar kon blijven leven. In ieder geval zal het niet de belastingbetaler zijn, benadrukt Ducarme.

85 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Sjonny Martero

    En nu Michel Vandenbossche? De massale illegale invoer van miskweekte honden en katten uit de Oostbloklanden onderscheppen? Misschien nu dat eens deftig aanpakken? Wees niet hypocriet.

  • patrick feyen

    Idd zelf voor laten betalen anders is het leereffect nul!

Lees meer