Illustratiebeeld.
AFP Illustratiebeeld.

Mobiele teams gaan corona bestrijden

De overheid bekijkt de inzet van mobiele teams om superverspreiders van het coronavirus te bekampen, zo meldt De Tijd zaterdag. 

Het wordt steeds duidelijker dat het coronavirus zich via superverspreidingsevenementen snel kan verspreiden. Dat zijn bijeenkomsten waar veel mensen samenkomen en waar één besmette persoon in een keer een grote groep mensen kan aansteken. 

Om te vermijden dat superverspreiders een tweede golf van coronabesmettingen veroorzaken, denkt de overheid onder meer aan de inzet van mobiele teams. De gewone manier van werken, waarbij contact tracers besmette personen opbellen en vragen met wie ze contact hebben gehad, volstaat immers niet in de strijd tegen superverspreiders. 

Mobiele teams "worden naar de plaats of de organisatie gestuurd waar mogelijk sprake was van superspreading", legt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano in de krant uit. "Ze proberen in kaart te brengen wat er is gebeurd en na te gaan wie allemaal aanwezig was toen de besmette persoon op die plek was". De aanwezigen moeten dan allemaal geïsoleerd worden. 

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) bevestigt dat hij met de voorbereiding van die teams bezig is. Meer commentaar wil hij niet kwijt.

Lees ook:

HLN ONDERZOEKT. België zelden uitblinker in vergelijking corona-aanpak. Behalve als het om doden gaat (+)

Jetsetter verantwoordelijk voor helft van infecties in Uruguay: “Mensen noemen mij een terroriste”

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • frank willems

    Weer zo iets voor vrienden en kennissen een jobke te geven en niets oplevert , en o ja gisteren onze brief gekregen voor 1 mond masker ...Al goed dat ik er 2 maand geleden 100 besteld had in China die waren er al verleden maand 0,20€ .

  • frans Venloo

    Trachten un geklungel goed te praten nu - heeft open geld gekost zonder resultaat . Volgende stap is nog zinlozer . Een feit is dat België het land is met het hoogste aantal sterfgevallen voor corona als men per aantal inwoners telt . Goe bezig

Lees meer