2 Bieke W., hier met haar man Nicolas, bracht in de nacht van 28 op 29 augustus haar drie kinderen Elyse (4), Fabrice (2) en Arthur (3 maanden) om het leven.
RV Bieke W., hier met haar man Nicolas, bracht in de nacht van 28 op 29 augustus haar drie kinderen Elyse (4), Fabrice (2) en Arthur (3 maanden) om het leven.

Moeder die drie kinderen ombracht "niet toerekeningsvatbaar" volgens eerste verslag psychiaters

De moeder die eind augustus haar drie kinderen om het leven bracht in Varsenare, was volgens het voorverslag van de gerechtspsychiaters op het moment van de feiten ontoerekeningsvatbaar. Dat bleek vanmorgen na de zitting van de raadkamer in Brugge, die de aanhouding van Bieke W. (30) met een maand verlengde. 

De vrouw reed in de nacht van 28 op 29 augustus opzettelijk tegen een brugpijler op de E40 in Oostkamp. Ze overleefde de klap, maar verklaarde dat ze haar kinderen iets had aangedaan. In haar woning in de Ter Hauwestraat in Varsenare, een deelgemeente van Jabbeke, troffen de speurders later de lichamen van de drie slachtoffers aan. Het ging om een vierjarig meisje E., een tweejarig jongetje F. en een jongetje A. van minder dan drie maanden oud.

“Het voorlopige verslag van het college stelt dat alles bij mijn cliënte wees op een zware geestesziekte op het moment van de feiten”, zegt haar advocaat Philip Van den Berghe. “Een behandeling in een gespecialiseerde gesloten afdeling van een psychiatrische kliniek is volgens hen dan ook wenselijk.” 

Postnatale depressie

De verdediging drong vanmorgen aan op een voorwaardelijke vrijlating van W., maar daar ging de raadkamer niet op in. “Wij deden al enkele concrete voorstellen naar bepaalde instellingen, maar het is momenteel wellicht nog te vroeg voor een eventuele vrijlating. Het is volgens mij duidelijk: Bieke hoort niet thuis in de gevangenis, maar wel in de psychiatrie. Al ben ik wel nog voorzichtig met mijn uitspraken: het gaat immers slechts om een voorverslag en nog geen definitief.” Volgens haar advocaat kampte ze met een zware postnatale depressie en had ze een dag later al een afspraak bij de psychiater.

2
Proot

30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Frederic Ruelle

    Alle begrip voor de vrouw!!! Deze rechter mag met een gerust geweten naar huis! Sterkte aan de vrouw en de rechter die hier vele haatberichten over zich heen krijgen!!!

  • Eida Lam

    Die met haar parachutte had niet eens bekend dat ze een volwassene om zeep had gebracht, hier is er één die drie kinderen heeft omgelegd maar ze heeft een kleurtje dus moeten de fluwelen handschoenen aan. Foert ermee! Hang ze maar aan een boom te bengelen voor mijn part.

Lees meer