4 .
rv/Marco Mariotti .

Moeder doodt haar zoontje (6) en probeert zelfmoord te plegen in Bree

Een 35-jarige moeder uit Bree heeft gisterenavond haar zoontje van zes verdronken in bad. Ze probeerde daarna zelf uit het leven te stappen. Het was de vader van het kind die het drama ontdekte. Het koppel scheidde enkele jaren geleden.

Rond 19 uur ging de ex- van Tamara N. hun zoontje ophalen in Bree. De twee waren sinds enkele jaren gescheiden en hadden beiden het hoederecht over het kind. Toen er niemand opendeed, ging de vader achterom kijken en zag in het appartement van zijn ex licht branden. De man verwittigde de hulpdiensten, die zich naar de Millenstraat in Bree haastten.

Tamara N. lag gewond in huis. In de badkamer troffen ze het zoontje van zes jaar aan. Hij was verdronken in bad. Officieel wilde het parket gisteren nog niet communiceren, maar alles wijst in de richting van een familiedrama.

4 Tamara N.
rv Tamara N.

Psychische problemen

Tamara N. was gescheiden van haar man en woonde sinds kort met haar zoontje in Bree. De vrouw, een thuisverpleegster, kampte al langer met psychische problemen. Zo had ze vorig jaar nog een burn-out en zat ze met donkere gedachten. Eerder ging ze ook al een half jaar lang in dagtherapie.

Waarom haar stoppen gisteren helemaal doorsloegen in haar appartement is niet duidelijk. Iets meer dan een week geleden, op 17 december, verjaarde haar zoontje nog. Hij werd toen zes. Ook de peter van het kind kwam gisterenavond even naar de plaats van de feiten. Hij wilde niet reageren op het drama.

Onderzoeksrechter

Het parket van Limburg werd op de hoogte gebracht en er kwam een forensisch team ter plaatse. Het Limburgse parket vorderde een onderzoeksrechter om de onderzoekshandelingen uit te voeren. In het belang van het onderzoek en om de sereniteit te bewaren, communiceerde het parket gisterenavond niet verder over deze zaak. 

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

4
Marco Mariotti
4
Marco Mariotti

22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Koos Broer

    Verschrikkelijk wat moet moeder radeloos zijn. Ik hoop dat ze goede opvang krijgt, om dit voor haar ook drama zo goed mogelijk te verwerken. En toch nog iets van haar leven te maken Koos Broer

  • Kim Rasker

    Dezelfde dag als mijn dochter van 6 jaar. Hier zijn geen woorden voor. Slaap zacht.

Lees meer