Moeder relschopper eist straf voor zoon

Eén van de ouders van de jongeren uit Turnhout, die in januari in Eindhoven een man zwaar mishandeld hebben, reageert voor het eerst voor de camera van VTM. Ze had de agressieve daad van haar zoon Brett S. helemaal niet verwacht. S. zelf gaf vrijdag al een emotioneel interview aan het Nederlandse PowNews.

De moeder van S.  zegt "achter hem te blijven staan", maar vindt wel dat hij gestraft moet worden. Met tranen in zijn ogen vertelde Brett vrijdagavond bij PowNews "enorme spijt" te hebben van zijn daad. Het slachtoffer zou, volgens S., echter zelf de aanleiding zijn geweest.

Opvallend in de uitzending was dat S. zich weliswaar heeft afgevraagd hoe zijn slachtoffer eraan toe was, maar zich pas na het openbaar worden van de beelden, en foto's en namen van hem en zijn vrienden, heeft aangegeven bij de politie.

Vooral zijn eigen situatie, en het verdriet dat hij daarover heeft, kwamen in het interview pijnlijk naar voren. Hoewel hij niet denkt zijn straf te ontlopen, verzet S. zich, net als de andere uit Turnhout afkomstige mannen, tegen een uitlevering aan Nederland.

Lees meer