Viroloog Steven Van Gucht.
Photo News/VTM Viroloog Steven Van Gucht.

Exclusief voor abonnees

Mogen we café- en restaurantbezoek in de herfst opnieuw vergeten? Viroloog Van Gucht: “Najaar wordt sowieso heel moeilijk”

Na maanden van ontkenning keert de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) haar kar: ook gewone uitgeademde lucht kan mogelijk het coronavirus verspreiden. Met velen lang samen in een afgesloten ruimte vormt dan ook een zorgwekkend risico, zegt viroloog Steven Van Gucht. Mogen we in de herfst een kruis maken over het cafébezoek? Ventileren wordt, na handen wassen en afstand houden, alvast het nieuwe normaal: “We zullen zeer waakzaam moeten zijn.”

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Veronica Voorhelst

    Mensen, overdrijven gaat niemand redden. Paniek en "onderdrijven" ook niet. handen wassen na het winkelen, of handschoenen uitdoen, is veel belangrijker dan uw winkelkar ontsmetten. En als ge voldoende afstand houdt, zal een mondmasker niks uithalen, want besmetting door de lucht kunt ge daar niet mee stoppen. Die deeltjes zijn microscopisch klein, die gaan door mondmaskers door. Alleen ventileren zodat die deeltjes verspreid en verdund worden helpt daar een beetje.

  • johan vankeirs

    Het is misschien best dat we het fijne niet weten van wat er zoal aan het gebeuren is. Eén ding is zeker, hoe minder besmettingen hoe meer maat regels.De logica is volledig zoek en dat zal duren tot na het verlof(augustus)Iedereen weet waarschijnlijk wel waarom!

Lees meer